30 Ocak 2014 Perşembe

Yeldeğirmeni Don Kişot’ta Cezaevlerine Kitap Yollama Etkinliği Ve “Gezi Direnişi Yazıları” Kitabı Hakkında Son Durum

Değerli Dostlar,
Dışarda Deli Dalgalar girişimi, Yeldeğirmeni Dayanışması ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Yarışması, hep birlikte bu hafta sonu, 2 Şubat Pazar günü, saat 11’de başlayacak, Yeldeğirmeni, Karakolhane Caddesi, Duatepe Sokak’taki Don Kişot Sosyal Merkezi’nde cezaevlerine kitap yollama etkinliği yapacaklar.
(Aynı gün aynı yer ve saatlerde ayrıca Kazova Direnişi İşçileri için Göçmen Dayanışma Mutfağı, Kader Kısmet Atölyesi’nin de desteklediği bir Dayanışma Kermesi de var.)
Biz de geçenlerde Gezi Direnişi Yazıları kitabının çıkışı üzerine yaptığımız duyuruda, 1000 kadar kitabın Cezaevlerine yollanmak üzere, Dışarda Deli Dalgalar girişimine vereceğimizi duyurmuştuk. Dolayısıyla bu kitap gönderme etkinliğinde diğer bağış olarak gelen kitapların yanı sıra bu kitaplar da yollanacaktır.

Ve yine o duyurumuzda kitapları yollayabilmek için gerekli masraflardan söz etmiş ve şunları yazmıştık:
“Ancak bu kadar kitabın cezaevlerine yollanabilmesi epey bir kargo ve posta masrafına mal olmaktadır. Bunları karşılayabilmek için okuyucuların desteği gerekmektedir.
Kitap, bütün diğer kitaplarımız gibi, internetten de karşılıksız olarak okunabilir ve indirilebilir olmakla birlikte, sizlerden dileğimiz, kitabı satın almanız ve mümkünse cezaevlerine yollama masraflarını karşılamak üzere küçük de olsa bir bağışta bulunmanızdır.
Ya da alacağınız bir kitabın yanında bir tanıdığınız veya yakınınız için de bir kitap sipariş ederek, hem ona bir hediye vermiş olursunuz hem de hapishanelere kitap yollama masraflarına katkıda bulunabilirsiniz.
Kitaba aslında son derece düşük bir fiyat belirledik. Bu hacimdeki kitaplar normak olarak iki veya üç katına satılmaktadır.
Kitabın basım, cezaevlerine yollama vs. gibi masrafları; satışlardan gelen para ve bağışlar hakkında düzenli olarak bilgi verileceği gibi, isteyen kitaba ilişkin tüm hesapları kontrol edebilir.”
Sözümüze sadık kalalım, fikri takip edelim ve şu ana kadar yapılan sipariş ve bağışlar hakkında kısaca da olsa bir bilgi verelim ve tekrar kitap yollamak için bağış ve sipariş çağrısında bulunalım. Bağış yapanların isimlerinin baş harflerini koyduk. Belki isimlerinin duyurulmasını istemezler diye düşündük. Ama baş harfları koyduk ki bağış yapıp da burada belirtilmeyen varsa bizi uyarsın.
Şu ana kadar elden satabildiklerimiz, siparişler ve bağışlardan gelen para toplamı şöyledir:
Elden satılan ve satış esnasında bağış olarak verilen 650.- TL
M. Ç.  (10 Sipariş 5 Cezavelerine bağış)                               50.- TL
M. B. (Karşılıksız bağış)                                                       50.- TL
N. Ü. (Karşılıksız bağış)                                                        500.- TL
S. K.  (Karşılıksız bağış ve kitap)                                          100.- TL
Y. G. (Kitap ve Bağış)                                                          50.- TL
Kıvılcımlı Sempozyumu Girişimi’nin bağışı                          450.- TL
Ayrıca hamburg’tan H.B. Facebook’ta kitap yollanması için 50.- Euro (Yaklaşık 150.- TL) bağış yapacaklarını ve parayı ileteceklerini bildirdi.
*
Yani kitapları yollayabilmek için şimdiye kadar toplanabilen miktar 1850.- TL civarındadır.
Kitapların sorunsuzca yollanabilmesi için en az 2000 TL’ye gerek bulunmaktadır.
Bunun için sizleri eğer kitap siparişi veşa bağış yapacaksanız bu arada yapmaya çağırıyoruz.
2 Şubata kadar sipariş vereceğiniz kitapların bütün parasını bu yollama işine vereceğiz.
İster bağış olarak, ister kitap siparişi olarak desteklerinizi bekliyoruz.
Bu vesileyle Parklara, Forumlar, Mahalle Dayanışlamalarına bir kez daha hatırlatalım ki, eğer kitabı alıp satarsanız bütün geliri kitap yollama girişimine verilecektir. Yani hem Gezi Üzerine bir kitap almış; hem de kitabı alarak cezaevlerine Kitap yollama etkinliğine bağış yapmış, katkıda bulunmuş olursunuz.
İmkanı olan herkesi 2 Şubat Pazar günü saat 11.00’de başlayacak kitap yollama işine katkıda bulunmaya ve bizzat gelmeye davet ediyoruz.
*
Kitap yollma etkinliğini tertipleyen arkadaşların çağrısı da şöyle:
“Yanı başımızdan aldılar onları.
Sokakta birlikte yürürken, çay bahçesinde yan masada otururken, mitingde dirsek dirseğeyken, okulda sıra arkadaşımız, mahallede komşumuz, oyun arkadaşımız ve çocukluğumuzken… Apansız götürdüler içimizden onları. Birkaç metrekarelik bir gökyüzüne asılı kaldı bakışları. Kırk kilit kapatıldı üstlerine. Beş yıldır, on beş yıldır, yirmi beş yıldır her gün ama her gün sokakları düşlemekten vazgeçmediler yine de. Semtlerine umutsuzluk, teslimiyet, yenilgi uğramadan yıllar ve yıllardır oradalar; hapishanelerde, kör hücrelerde, sorgu odalarında, süngerli hücrelerde.
Seslerini unutmamızı istediler, yüzlerini, birlikte oynadığımız oyunları, çektiğimiz halayları, bir ağızdan söylediğimiz şarkıları…
Unuttuk mu?
Unutmadığımızı bir kez daha ve coşkuyla haykırmak için 2 Şubat’ta Yeldeğirmeni Dayanışma Evi’nde binlerce siyasi tutukluya kitaplar paketleyeceğiz, mektuplar yazacağız, kartpostallar yapacağız. Sokakları koyacağız kitapların arasına, Gezi’yi fısıldayacağız kulaklarına ve onlarsız çok eksik olduğumuzu…
Unutmadık ve orada olacağız.
Yeteri kadar “deli” ve vicdanlı herkesi kitaplarını paylaşmaya, birlikte paketleme yapmaya, siyasi tutuklulara selam uçurmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. Gelirken okuduğunuz ve beğendiniz öykü, roman, araştırma kitaplarını onlarla paylaşmak için yanınızda getirmeyi unutmayın.
Yeldeğirmeni Dayanışması
Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi
Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği
Siyasi tutuklularla dayanışma etkinliği
Tarih: 2 Şubat 2014 Pazar
Saat: 11.00
Yer: Yeldeğirmeni Dayanışma Evi
Karakolhane Cad. Duatepe Sk. No :15 Yel değirmeni - Kadıköy
(Gelirken yanınızda kitap getirmeyi unutmayın)”
*
Bu vesileyle kitap sipariş edecekler için bilgileri tekrar verelim.
Sipariş edilen kitapların bedelini ödeyebilmeniz için en uygun ve ucuz yol, parayı herhangi bir postaneden aşağıdaki Posta Çeki Hesabına yatırmaktır. (Banka havalesi bayağı masraflı bir işlem.)
Genel Ajans Basım Dağıtım Organizasyon Ltd Şti,
Posta Çeki: Hesabı: 1629127
Bunun yanı sıra
koksuz.yayin@yahoo.com.tr adresine bir elektronik posta yollayarak;
veya
0212.646 41 11 numaralı telefonu arayarak;
veya
Köksüz Yayınlar
Nine Hatun Mah., Horosan Caddesi, No: 23/b,
34220 Esenler – İstanbul
adresine bir mektup yazarak
İstediğiniz kitap miktarını ve paranın yatırıldığı bilgisini iletirseniz, size kitaplar derhal kargo ile yollanır.
Bunun dışında Idefix ve diğer internet satış sitelerinden kredi kartı ile de kitap satın alınabilir. (Ne yazık ki biz kredi kartı ile satış yapamıyoruz.)
Bundan başka İstanbul'da Semerkant, Mephisto, kadıköy’de Üçdeniz Kitabevi vb. gibi belli başlı kitapçılardan da satın alınabilir. Eskişehir'de İtalik'te bulunur. Ankara, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya dışında sürekli bizim yayınlarımızı bulunduran kitapçı kalmadı.
*
Kitabı internette şu adresler üzerinden okuyabilir veya indirebilirsiniz:
Google Drive
Kitabın 72 dpi’lik ekranda okumaya uygun renkli resimli versiyonu:
Kitabın kitaba alınamayan yazıları da içeren tüm yazılardan oluşan basılabilir ama resimsiz ve yüksek çözünülürlüklü versiyonu:
Scribd
Issuu
Ayrıca bu adreslerdeki kitapları sosyal medya üzerinden de paylaşabilirsiniz.

Demir Küçükaydın
30 Ocak 2014 Perşembe
@demiraltona



Hiç yorum yok: